rode kat

December – kattenmaand

Bij december denken de meeste mensen aan Sinterklaas en Kerst. Ik meestal ook, maar deze maand was een echte kattenmaand.

Zo was daar Glen, een kater die sinds enkele weken vaak overgaf. Soms zat daar ook bloed bij. De dierenarts kon geen oorzaak vinden, gaf medicatie mee maar het braken bleef.

Snoes had regelmatig blaasontstekingen door blaasgruis. Dit jaar had hij veel antibiotica gehad en een blaasgruisdieet. Maar de klachten bleven doorgaan.

En dan Gerrit, die na het overlijden van zijn vriend, de hond niet meer lekker in zijn vel zat. Hij plukte zichzelf kaal. De dierenarts had de huid bekeken en kon niets bijzonders vinden. Hoera voor de homeopathie. Genoeg homeopathische middelen voor klachten na verlies of verdriet.

Eén kat heb ik thuis bezocht. De andere twee hebben via een videoconsult hun baasje het verhaal laten doen. Want veel katten doe je geen plezier met een reis in een kattenmandje.

Van Glen hoorde ik dat het overgeven is gestopt. En Gerrit is gestopt met zichzelf kaal te plukken. De baasjes van Snoes zouden me in januari bellen. Ik ben benieuwd.

Fijne kerstdagen iedereen!